LOGIN
Είσοδος ή Εγγραφή
Δεν έχετε κάνει ακόμα εγγραφή;

Εγγραφείτε τώρα. Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο site.

Reset My password - Remind Me My username

Username
Password
Remember me
   

Καιρός  

   

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ TOY Δ.Σ. ΜΕ TON ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ 26-11-2014

Ρέθυμνο, 26-11-2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κύριοι Συνάδελφοι,

σας γνωρίζουμε ότι την 26-11-2014 και ώρα 13:30’ το Δ.Σ. της ένωσής μας, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο κ. Γεωργόπουλο Ηλία και συζητήθηκαν τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες του νομού Ρεθύμνου με απώτερο σκοπό να δοθούν επιτέλους λύσεις σε αυτά.

 

Τα θέματα που συζητήθηκαν συνοπτικά:

 

Α) Αναδιάρθρωση Αστυνομικών Υπηρεσιών Δ. Α. Ρεθύμνου.

Στα πλαίσια της επικείμενης αναδιάρθρωσης υπηρεσιών ΕΛ.ΑΣ., σε πανελλήνιο επίπεδο και  ειδικότερα όσο αφορά τις υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, η Ένωση μας, πρότεινε να ληφθεί υπόψη κατά τις επικείμενες αλλαγές α) η ορθολογικότερη κατανομή προσωπικού, β) ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου εκάστης μίας Υπηρεσίας του νομού, με σκοπό την καλύτερη λειτουργία τους, γ) η μη κατασπατάληση δύναμης και δ) ορθολογικότερη διοίκηση και αγαστή συνεργασία όλων των Υπηρεσιών.

Β) Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ρεθύμνου.

Όπως  γνωρίζετε, με τους μνημονιακούς νόμους αναστέλλεται έως το 2015 η εισαγωγή ιδιωτών στον Οργανισμό μας, η δε όποια κατάταξη πραγματοποιηθεί, θα ανέλθει αριθμητικά στο επίπεδο του έτους 2012 (580 άτομα κατ’ έτος).

Στην πόλη μας, το Ρέθυμνο, μέχρι πρόσφατα, λειτουργούσε σε άρτιες εγκαταστάσεις το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων, του οποίου έχει ανασταλεί σήμερα η λειτουργία, λόγω μη προσλήψεων νέων αστυνομικών. Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η λειτουργία της Σχολής είναι πολυετής, στο δε χώρο αυτής σε μνημείο αναπαύονται  τα οστά των Δοκίμων Χωροφυλάκων, που έπεσαν μαχόμενοι και υπερασπιζόμενοι το νησί μας κατά τη Γερμανική εισβολή το 1941.

Παράλληλα, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η οικοδομική έκταση των 12 στρεμμάτων , που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης μας, είναι ιδιοκτησίας του Δήμου Ρεθύμνου, η οποία έχει παραχωρηθεί με τον όρο ότι θα λειτουργεί ως Σχολή Αστυφυλάκων και σε περίπτωση μη λειτουργίας της για τρία (3) χρόνια περιέρχεται αυτοδικαίως προς χρήση στον Δήμο. Ήδη έχουν παρέλθει δύο (2) έτη μη λειτουργίας και όπως είναι αντιληπτό ενέχει ο κίνδυνος να απωλέσουμε μια ζωτική για την αστυνομία εγκατάσταση.

Προς τούτο, σας προτείνουμε να εξετάσετε και να προωθήσετε την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση (η οποία ήδη επεξεργάζεται από την Αστυνομική Ακαδημία), ώστε να αξιοποιηθούν οι εξαιρετικές εγκαταστάσεις με τη λειτουργία παράλληλα, με το Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων και Τμήματος Μετεκπαίδευσης – Επιμόρφωσης για τους συναδέλφους μας, που υπηρετούν στις Περιφερειακές Δ/νσεις Κρήτης (άνω των 1.800 ατόμων) και Νοτίου Αιγαίου.

Γ) ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

     Η Ένωσή μας γίνεται καθημερινά αποδέκτης παραπόνων από τους συναδέλφους μας για τη μη εφαρμογή του Π.Δ. που αφορά την έκδοση Υπηρεσίας σε εβδομαδιαία βάση, με ότι αυτό συνεπάγεται. Ζητήθηκε η συνδρομή του Γενικού Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος προκειμένου να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα αποτελούσαν μέχρι σήμερα τροχοπέδη για τη μη εφαρμογή του εν λόγο Π.Δ.

      Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο κλίμα ενώ ο κ. Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος, μας διαβεβαίωσε ότι θα λάβει υπόψη του όλα τα ανωτέρω, έχοντας πλέον και ιδία εικόνα της κατάστασης που επικρατεί στο νομό και θα διαβιβάσει ιεραρχικά τους προβληματισμούς μας στο Αρχηγείο, προς επίλυσή τους.

   
Τρίτη, 5 Μαρτίου 2024
12:34:15
   

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ  

   

Δίκτυο Επιχειρήσεων  

Δίκτυο καταστημάτων – εμπορικών επιχειρήσεων του Ρεθύμνου, ανά κατηγορίες, που παρέχουν προσφορές & εκπτωτικά πακέτα για τα μέλη μας.

Βασική προϋπόθεση είναι το κάθε μέλος να υποδυκνείει την κάρτα μέλους που έχει προμηθευτεί από την Ένωσή μας, προκειμένου να κάνει γνωστή την ιδιότητά του στην επιχείρηση και να επωφελειθεί την έκπτωση - προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Μόνο εγγεγραμμένα Μέλη

   
© Copyright © 2014 Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Designed by Key4Site.