24ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΑΣΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΡΕΘΥΜΝΗΣ
ΣΤΟ 24ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΠΟΑΣΥ

Στα πλαίσια του 24ου Πανελλήνιου Συνέδριου ΠΟΑΣΥ επισημαίνουμε υπηρεσιακά προβλήματα και καταθέτουμε προτάσεις και λύσεις αυτών :

Α) Αναδιάρθρωση Ελληνικής Αστυνομίας.

Δυστυχώς το πολυπόθητο νομοσχέδιο της αναδιάρθρωσης έμεινε μόνο στα χαρτιά. Βλέπουμε στην Κρήτη και κατ επέκταση σε όλη την Ελλάδα Αστυνομικούς...

δυο ταχυτήτων:

• Αυτούς που με μειωμένες αποδοχές, επιβαρύνονται με τον περισσότερο όγκο εργασίας, χωρίς να γνωρίζουν το είδος της υπηρεσίας που θα εκτελέσουν πολλές φορές ούτε για την ίδια ημέρα που διανύουν.
  • Αυτούς που ενισχυμένοι με ειδικά επιδόματα, εργάζονται σε κυλιόμενες βάρδιες χωρίς να μπορούν να διατεθούν σε τίποτε άλλο, φορτώνοντας όγκο δουλειάς στους παραπάνω και που δεν έχουν προανακριτικό έργο.

Την στιγμή που η μέση αστυνομική υπηρεσία υποφέρει από έλλειψη αστυνομικού προσωπικού, που καθιστά πολλές φορές επικίνδυνη την εργασία των συναδέλφων (π.χ. περιπολία με έναν αστυνομικό) βλέπουμε ειδικές υπηρεσίες, πλήρως ενισχυμένες και επανδρωμένες.

Αφού λοιπόν η πολιτεία δεν μπορεί να καλύψει τα κενά των υπηρεσιών πρέπει άμεσα, τώρα, να αποφασίσει τι υπηρεσίες θέλει και να τις επανδρώσει όπως πρέπει.

Δεν πάει άλλο αυτός ο εμπαιγμός.

Πρόταση μας είναι η στελέχωση με τον απολύτως αναγκαίο αριθμό αστυνομικών – ειδικών φρουρών των ειδικών υπηρεσιών κατά νομό και η διάθεση των υπολοίπων στην καθημερινή αστυνόμευση του πολίτη και στην ενίσχυση των αποδιοργανωμένων τμημάτων.

B) Oικονομικά

• Η ΠΟΑΣΥ σε συνεργασία με τον νομικό της σύμβουλο πρέπει να κάνει τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου επιστραφούν στους δικαιούχους τα  υπόλοιπα των αναδρομικών από τις μειώσεις του Αυγούστου 2012 . Οι δικαστικές αποφάσεις υπάρχουν . Είναι υποχρέωση όλων μας να υπερασπίσουμε τον συνάδελφο  χωρίς  να είναι αναγκασμένος να βάλει και πάλι το χέρι στην τσέπη.
  • Πρέπει να υπάρξει νομοθετική ρύθμιση στο να μπορεί ο Έλληνας Αστυνομικός να πάρει τμήμα από το Εφάπαξ βοήθημα στα εικοσιπέντε (25) χρόνια υπηρεσίας του, όπως ήδη ισχύει σε άλλους τομείς του δημοσίου, αποτρέποντας με αυτό τον τρόπο την εκάστοτε κυβέρνηση να «γλυκοκοιτάζει» τα αυξημένα αποθεματικά του ταμείου μας.

Γ) Τελικά πόσο δύσκολο είναι την εποχή των υψηλών επιδόσεων ηλεκτρονικών εφαρμογών, να δημιουργηθεί μία απλή εφαρμογή στο POLICEONLINE, όπου θα μπορεί η οποιαδήποτε προϊστάμενη υπηρεσία να αντλήσει δεδομένα (περιοδικές αναφορές, στατιστικά, παραβάσεις κ.α.) από τις υφιστάμενες της. Με αυτόν τον τρόπο θα υπάρξει περιορισμός της γραμματειακής εργασίας των αστυνομικών υπηρεσιών με ότι συνεπάγεται αυτό.

Δ) Ένα χρόνο μετά την έκδοση του Π.Δ. σχετικά με την εβδομαδιαία υπηρεσία δεν έχει γίνει απολύτων τίποτα. Ακόμα και σήμερα οι υπηρεσίες εκδίδονται την προηγούμενη ημέρα και όχι με τόσο ευθύνη των διοικητών των υπηρεσιών αλλά των Αστυνομικών και των Γενικών Διευθύνσεων. Οι διαταγές για μέτρα, συνεργεία γήπεδα, έρχονται μία ή δύο ημέρες νωρίτερα και ας το γνωρίζουν οι προϊστάμενες υπηρεσίες πολλές φορές και μήνα πριν. Αναγκαία είναι η πίεση προς υλοποίησης της εβδομαδιαίας υπηρεσίας αλλά και ανάλογος έλεγχος από τους προϊσταμένους αυτών που αυθαιρετούν.

Ένα πράγμα πρέπει να καταλάβουμε όλοι. Ο συνδικαλισμός βάλλεται από παντού. Κάποιοι θέλουν να τον υποβαθμίσουν και να τον εξαφανίσουν για να μπορούν να κάνουν μετά ότι θέλουν.

Εμείς θα τους αφήσουμε ;

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι πιστέψτε σε αυτόν και ΑΓΩΝΙΣΤΕΙΤΕ !!

Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024