2η Συνάντηση της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα
Κρήτη, 20 Μαΐου 2017
ΠΡΟΣ :
Π.Ο.Α.Σ.Υ.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ :
1) Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας (μέσω Π.Ο.Α.Σ.Υ.)
2) Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης
3) κ. Δ/ντές Αστυνομίας Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου, Λασιθίου
4) Αστυνομικές Υπηρεσίες Νήσου
Θέμα : « Ενίσχυση Διεύθυνσης Αστυνομίας Α΄ Δωδεκανήσου με αστυνομικούς από την Κρήτη, για τη «2η Συνάντηση της Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα (Ρόδος, 22 & 23 Μαΐου 2017. »
κ. Πρόεδρε,
Την Δευτέρα 15-05-2017 λάβαμε την υπ’ αριθ. 1244/17/964974 από 13-05-2017 διαταγή του Αρχηγείου, για ενίσχυση της Α΄ Διεύθυνσης Αστυνομίας Δωδεκανήσου, με Αστυνομικούς και Ειδικούς Φρουρούς των Δ/νσεων Κρήτης, στο πλαίσιο της «2ης Συνάντησης Διάσκεψης για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα (Ρόδος, 22 & 23 Μαΐου 2017», με χορήγηση Φ.Π. μόλις τρεις ημέρες (3) μετά την έκδοση της διαταγής, ήτοι την Πέμπτη 18-05-2017.
Δυστυχώς, για μια ακόμη φορά, καταγγέλλουμε :
- Τον απαράδεκτο τρόπο έκδοσης διαταγών μετακίνησης προσωπικού, χωρίς να τηρείται ούτε στο ελάχιστο η εβδομαδιαία υπηρεσία, καίτοι όλοι γνώριζαν τόσο καιρό για τη συγκεκριμένη Διάσκεψη και την αναγκαιότητα ενίσχυσης με προσωπικό.
- Τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι διέταξαν η εν λόγω μετακίνηση να γίνει μόνο ακτοπλοϊκώς, χωρίς να προβούν στη διαδικασία αναζήτησης οικονομικών αεροπορικών εισιτηρίων, για μείωση του κόστους μετακίνησης και του χρόνου μετάβασης του αστυνομικού προσωπικού.
- Τον απαράδεκτο τρόπο με τον οποίο οι υπεύθυνοι, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων και των στάσεων εργασίας των λιμενεργατών, την 18-05-2017 εξέδωσαν νέα Διαταγή, ως την καλύτερη λύση για τη μεταφορά του προσωπικού, στην οποία διέταξαν τους συναδέλφους μας να αναχωρήσουν ακτοπλοϊκώς με το μεταγωγικό πλοίο «ΧΙΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού, απ’ τον λιμένα Ηρακλείου προς Ρόδο.
κ. Πρόεδρε,
Είναι περιττό να αναφερθούμε :
α) στο γεγονός ότι αντίστοιχα προβλήματα είχαν καταγγελθεί από τις Ενώσεις μας, κατά την 1η Συνάντηση Διάσκεψης, μόλις ένα χρόνο πριν. Δηλαδή, παρά το γεγονός ότι είχαν ήδη επισημανθεί τα προβλήματα από τις Ενώσεις μας, δεν μπήκε κανείς στην διαδικασία να προσπαθήσει να σχεδιάσει καλύτερα και να βρει λύσεις νωρίτερα, για να μην υπάρξουν τα ίδια προβλήματα, αυτά που ως άνω καταγγέλλουμε.
β) στις άθλιες συνθήκες εντός του μεταγωγικού πλοίου του Π.Ν., για την τριάντα δύο (32) ωρών διαδρομή, μεταγωγής των συναδέλφων μας, οι οποίες είναι τουλάχιστον τραγικές και τριτοκοσμικές: βρώμικες τουαλέτες, κρεβάτια κουκέτες σε απόσταση αναπνοής και σε σκοτεινούς έως κλειστοφοβικούς θαλάμους, χωρίς πόσιμο νερό, ίσως και με στοιχειώδη σίτιση κλπ και που δυστυχώς σχετικές εικόνες ήδη έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο, οι οποίες το καταμαρτυρούν ξεκάθαρα.
γ) στο γεγονός ότι τα περισσότερα οχήματα των Διευθύνσεών μας είναι ακινητοποιημένα λόγω μη έγκρισης δαπανών για τη συντήρησή τους, την ίδια περίοδο που ορισμένοι «υπεύθυνοι» με τόση ευκολία εκδίδουν διαταγές χωρίς να υπολογίζουν το πραγματικό κόστος και να αναζητούν τρόπους για μείωση των εξόδων.
Θεωρούμε ότι ως ελάχιστη ανταμοιβή, για την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστησαν οι συνάδελφοί μας, κατά την απαράδεκτη με ως άνω τρόπο μετακίνησή τους, να τους χορηγηθούν παραπάνω Ημερήσιες Αναπαύσεις, απ’ αυτές που τους αναλογούν.
κ. Πρόεδρε,
Είμαστε στο ίδιο έργο ξανά θεατές.
Ζητάμε, την ουσιαστική παρέμβαση της ομοσπονδίας προκειμένου να εκλείψουν αυτά τα απαράδεκτα περιστατικά έκδοσης διαταγών για μετακινήσεις προσωπικού και επιτέλους να εφαρμοστούν οι νόμοι και οι διατάξεις που με τόσο αγώνα έχουν κατακτηθεί.
Σε αντίθετη περίπτωση, είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε από την ομοσπονδία να κινήσει τις προβλεπόμενες διαδικασίες ώστε, στην επόμενη προχειρότητα της διοίκησης, επιτέλους να καταλογιστούν ευθύνες.