LOGIN
Είσοδος ή Εγγραφή
Δεν έχετε κάνει ακόμα εγγραφή;

Εγγραφείτε τώρα. Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο site.

Reset My password - Remind Me My username

Username
Password
Remember me
   

Καιρός  

   

Επικίνδυνες ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε Αστυνομικές Υπηρεσίες της πόλης του Ρεθύμνου.

eayr

Ρέθυμνο,08 / 03 / 2017

ΑΡ. ΠΡΩΤ.: 702/41/1

ΠΡΟΣ

Α.Ε.Α. / Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης / Τμ. Κτηριολογικής Υποδομής (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

ΩΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

 

Σας γνωρίζουμε ότι κατά την διάρκεια ηλεκτρολογικών εργασιών στο γραφείο Ταυτοτήτων της Υ.Α. Ρεθύμνου, διαπιστώθηκε από τεχνικό ότι υπάρχουν ηλεκτρικές πρίζες οι οποίες δεν διαθέτουν γείωση (αγώγιμη σύνδεση ακροδέκτη ηλεκτρικού κυκλώματος με το έδαφος). Επίσης στην προσπάθεια του τεχνικού να εξασφαλίσει ασφαλείς συνθήκες εργασίας, διαπίστωσε ότι στον πίνακα της συγκεκριμένης Υπηρεσίας δεν υπάρχει αντιηλεκτροπληξιακός διακόπτης (ρελέ διαφυγής).

Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη,

με διαταγή του Διευθυντή της υπηρεσίας και τη σύμφωνη γνώμη του Αστυνομικού Διευθυντή, το συγκεκριμένο γραφείο παρέμεινε κλειστό για το κοινό και τους συναδέλφους μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για την εγκατάσταση γείωσης σε πρίζες που δεν διαθέτουν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσής μας, όταν έλαβε γνώση του ανωτέρω προβλήματος, κατόπιν σχετικής αναφοράς μέλους, προσέλαβε ηλεκτρολόγο - μηχανολόγο όπου με ειδικό εξοπλισμό διενήργησε έλεγχο στις πρίζες και στους ηλεκτρικούς πίνακες των αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης του Ρεθύμνου και διαπίστωσε τα παρακάτω:

  1. Καμία από τις Αστυνομικές Υπηρεσίες που στεγάζονται      στο Αστυνομικό Μέγαρο Ρεθύμνου, ΔΕΝ      διαθέτει στους ηλεκτρικούς πίνακες συσκευές κατάλληλες για την προστασία      των καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας από ηλεκτροπληξία (ρελέ διαφυγής), εκτός      από το επιτελείο της Δ.Α. Ρεθύμνου.
  2. Υπάρχουν αρκετές πρίζες οι οποίες δεν διαθέτουν      γείωση.
  3. Αρκετά καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας έχουν      τοποθετηθεί πρόχειρα σε υπαίθριους χώρους και εκτεθειμένα στις καιρικές      συνθήκες, ενώ άλλα βρίσκονται μέσα σε παλαιές μεταλλικές σωληνώσεις και η      σύνδεσή τους δεν διαθέτει γείωση.
  4. Η ηλεκτρολογική εγκατάσταση είναι πεπαλαιωμένη, έχουν      γίνει πολλαπλές και πρόχειρες παρεμβάσεις σε καλώδια, διακόπτες και πρίζες      και έχουν τοποθετηθεί χωρίς μελέτη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι, η ισχύουσα νομοθεσία είναι απόλυτα σαφείς αναφορικά με τις εσωτερικές ηλεκτρικές εγκαταστάσεις σε κτίρια που στεγάζονται Υπηρεσίες και συγκεκριμένα αναφέρει τα παρακάτω:

Άρθρο 1 υπ αριθμ Φ Α΄ 50/12081/642 από 26 -07-2006 Υπουργική Απόφαση:

«Για όλες τις παλαιές Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις που έχουν κατασκευαστεί με τον προηγουμένως ισχύοντα Κανονισμό Ε.Η.Ε., ανεξάρτητα από το σύστημα γείωσης του δικτύου από το οποίο τροφοδοτούνται, θα πρέπει να εγκατασταθεί εφόσον δεν υπάρχει, τουλάχιστον μια διάταξη διαφορικού ρεύματος όπως αναφέρεται στην παραπάνω παράγραφο 1 του παρόντος άρθρου Η κάλυψη από ηλεκτροπληξία με διάταξη ή διατάξεις διαφορικού ρεύματος θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα κυκλώματα ισχυρών ρευμάτων της εγκατάστασης. Η εγκατάσταση της διάταξης ή των διατάξεων διαφορικού ρεύματος στις παλαιές εγκαταστάσεις θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί εντός τριετίας από την δημοσίευση της παρούσας ρύθμισης.»

Παρόλα αυτά το κτίριο παραμένει με απαρχαιωμένο δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, το οποίο όπως φαίνεται διαμορφώνει μία κατάσταση εξαιρετικά σοβαρή και επικίνδυνη.

Ζητάμε άμεσα:

  1. Να πραγματοποιηθεί      αυτοψία από αρμόδιο τεχνικό κλιμάκιο, ώστε να εξακριβωθεί το μέγεθος του      προβλήματος.
  2. Να γίνουν όλες οι      απαραίτητες ενέργειες που απαιτούνται ώστε να εξασφαλιστούν ασφαλείς      συνθήκες εργασίας και φιλοξενίας.

Για ακόμα μια φορά άλλο ένα περιστατικό αναδεικνύει τόσο την ακαταλληλότητα όσο και την επικινδυνότητα του συγκεκριμένου κτιρίου και την αναγκαιότητα άμεσης και οριστικής λύσης του στεγαστικού προβλήματος των Αστυνομικών Υπηρεσιών της πόλης του Ρεθύμνου.-

 

   
Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
17:46:53
   

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ  

   

Δίκτυο Επιχειρήσεων  

Δίκτυο καταστημάτων – εμπορικών επιχειρήσεων του Ρεθύμνου, ανά κατηγορίες, που παρέχουν προσφορές & εκπτωτικά πακέτα για τα μέλη μας.

Βασική προϋπόθεση είναι το κάθε μέλος να υποδυκνείει την κάρτα μέλους που έχει προμηθευτεί από την Ένωσή μας, προκειμένου να κάνει γνωστή την ιδιότητά του στην επιχείρηση και να επωφελειθεί την έκπτωση - προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Μόνο εγγεγραμμένα Μέλη

   
© Copyright © 2014 Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Designed by Key4Site.