LOGIN
Είσοδος ή Εγγραφή
Δεν έχετε κάνει ακόμα εγγραφή;

Εγγραφείτε τώρα. Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο site.

Reset My password - Remind Me My username

Username
Password
Remember me
   

Καιρός  

   

Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για το νέο αστυνομικό κτήριο

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ

Έχει ολοκληρώσει ήδη την προμελέτη που του ανατέθηκε για τον σχεδιασμό νέου κτηρίου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου μέσα στο οικόπεδο του Τμήματος Δοκίμων Αστυφυλάκων ο αρχιτέκτονας του δήμου Ρεθύμνου, Μάνος Τσάκωνας.

Ο κ. Τσάκωνας ανέλαβε να σχεδιάσει το νέο κτήριο, ώστε η πρότασή του να κατατεθεί στο αρμόδιο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Άλλωστε, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και η αρμόδια διεύθυνση εδώ και λίγο καιρό είχαν στείλει στον δήμο Ρεθύμνου την κτηριολογική μελέτη, που προβλέπει ένα κτήριο 1.500 περίπου τ.μ. και τους χώρους τους οποίους θα καταλαμβάνει κάθε μία από τις επτά υπηρεσίες που θα στεγαστούν σε αυτό. Όταν ολοκληρωθεί το προτεινόμενο σχέδιο, θα κατατεθεί στο υπουργείο, το οποίο θα κληθεί να το εγκρίνει.

Σύμφωνα με τα όσα σημείωσε στην Κρητική Επιθεώρησηο κ. Τσάκωνας, αυτό που ο ίδιος προτείνει προβλέπει την ανάπτυξη ενός κτηρίου στο βορειοανατολικό τμήμα του οικοπέδου της Σχολής, στο τμήμα ανάμεσα στις οδούς Ζυμβρακάκη και Ασκούτση, στο ύψος των κατοικιών των βομβόπληκτων. Εκτιμά ότι μπορεί – με την απομάκρυνση των προκατασκευασμένων κτηρίων που ήδη υπάρχουν – να δημιουργηθεί ένα οικόπεδο δύο χιλιάδων τ.μ. και το μόνο που μπορεί να παραμείνει ως έχει, είναι ο ναός της Αγίας Ειρήνης. Επιπλέον, σχεδιάζει τη δημιουργία μίας πλατείας μπροστά από το κτήριο, το οποίο θα μπορεί να γίνει επιβλητικό αλλά ταυτόχρονα να «δένει» με τον χαρακτήρα της σχολής χωρίς να τις αφαιρεί «ζωτικό» χώρο.

Παράλληλα, στο υπόγειο τμήμα του οικοπέδου, μπορεί να κατασκευαστεί ένας μεγάλος υπόγειος χώρος στάθμευσης, αφού με βάση τις μετρήσεις που έκανε ο κ. Τσάκωνας και με δεδομένο τον ΝΟΚ (νέος οικοδομικός κανονισμός) που ισχύει για την περιοχή, ο συνολικός χώρος που θα μπορούσε να υποσκαφθεί θα μπορούσε να φτάσει τα έξι στρέμματα (αν και αυτό είναι τουλάχιστον απαγορευτικό στις δεδομένες οικονομικές συνθήκες).

Σε κάθε περίπτωση, ο δήμος Ρεθύμνου το επόμενο διάστημα πρόκειται να καταθέσει την πρόταή του, όμως το αμέσως επόμενο μεγάλο ζητούμενο είναι η εξεύρεση της απαιτούμενης χρηματοδότησης για την υλοποίηση του σχεδιασμού.

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων εδώ και πολύ καιρό πιέζει ώστε οι ενέργειες που απαιτούνται να «τρέξουν», αφού η δημιουργία ενός νέου αστυνομικού μεγάρου είναι απαίτηση πολλών ετών. Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, μάλιστα, είχε αναφερθεί στη διαδικασία που έχει ξεκινήσει και εξέφρασε την ελπίδα αυτή να επισπευσθεί, σημειώνοντας: «Η αρμόδια διεύθυνση του υπουργείου ολοκλήρωσε την κτηριολογική μελέτη του νέου αστυνομικού κτηρίου, την οποία διαβίβασε προς τη Δ.Α. Ρεθύμνου.

Η Δ.Α. Ρεθύμνου χωρίς χρονοτριβή απέστειλε την κτηριολογική μελέτη στον Δήμο Ρεθύμνου, ο οποίος άμεσα ξεκίνησε τη διαδικασία για εκπόνηση προμελέτης του κτηρίου και του περιβάλλοντα χώρου αυτού. Η προμελέτη είναι βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να διευκρινιστεί με μεγαλύτερη ακρίβεια ο χώρος ανέγερσης, το είδος και ο όγκος του υπό κατασκευή κτηρίου. Στη συνέχεια θα μπορέσουν να επιλυθούν θέματα σχετικά με το ιδιοκτησιακό, οικοδομικό και συγκοινωνιακό ζήτημα.
Κατόπιν τούτου, μέλη του Δ.Σ. της Ένωσής μας, πραγματοποίησαν συνάντηση με τον αρμόδιο αρχιτέκτονα, που έχει οριστεί από τον Δήμο να αναλάβει την εκπόνηση της προμελέτης, τον κ. Τσάκωνα Μάνο, για να ενημερωθούμε σχετικά για την πορεία της διαδικασίας, να επισημάνουμε από την πλευρά μας μερικά ειδικά θέματα και να δηλώσουμε την ουσιαστική βοήθειά μας, όπου και εφόσον χρειαστεί. Ο κ. Τσάκωνας δήλωσε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε έγκαιρα να ολοκληρωθεί η διαδικασία και να εκπονηθεί η οριστική μελέτη του νέου αστυνομικού κτηρίου, ενός κτηρίου σύγχρονου, απόλυτα λειτουργικού και ενταγμένου πλήρως στην αισθητική της περιοχής.

Ελπίζουμε οι αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς να συνεχίσουν να εργάζονται με τους ρυθμούς των τελευταίων μηνών, ώστε έγκαιρα να δοθεί οριστική λύση στο σοβαρότατο θέμα της στέγασης των αστυνομικών υπηρεσιών της πόλης του Ρεθύμνου».

Σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για το νέο αστυνομικό μέγαρο

   
Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2022
18:39:01
   

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ  

   

Δίκτυο Επιχειρήσεων  

Δίκτυο καταστημάτων – εμπορικών επιχειρήσεων του Ρεθύμνου, ανά κατηγορίες, που παρέχουν προσφορές & εκπτωτικά πακέτα για τα μέλη μας.

Βασική προϋπόθεση είναι το κάθε μέλος να υποδυκνείει την κάρτα μέλους που έχει προμηθευτεί από την Ένωσή μας, προκειμένου να κάνει γνωστή την ιδιότητά του στην επιχείρηση και να επωφελειθεί την έκπτωση - προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Μόνο εγγεγραμμένα Μέλη

   
© Copyright © 2014 Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Designed by Key4Site.