LOGIN
Είσοδος ή Εγγραφή
Δεν έχετε κάνει ακόμα εγγραφή;

Εγγραφείτε τώρα. Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο site.

Reset My password - Remind Me My username

Username
Password
Remember me
   

Καιρός  

   

Συντονισμένες ενέργειες για το νέο αστυνομικό μέγαρο. To Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης.

genikos20kriti003

Στη δέσμευση ότι η τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη θα είναι εκείνη που θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης για το νέο αστυνομικό μέγαρο, που προγραμματίζεται να κατασκευαστεί εντός της Σχολής Αστυφυλάκων, προχώρησε ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Αναγνωστάκης, που βρέθηκε στο Ρέθυμνο για τις εκδηλώσεις της 75ης επετείου της Μάχης της Κρήτης. Ο γ.γ. είχε συναντήσεις, κατά την παρουσία του στο Ρέθυμνο, με τον περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη, τον δήμαρχο Ρεθύμνου, Γιώργο Μαρινάκη, τον γενικό Aστυνομικό Διευθυντή Κρήτης, Ανδρέα Δασκαλάκη, τον Αστυνομικό Διευθυντή Ρεθύμνου, Αντώνη Ρουτζάκη, καθώς και τα μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ρεθύμνου. Δεσμεύτηκε

ότι εντός των επόμενων ημερών κλιμάκιο της τεχνικής υπηρεσίας του υπουργείου θα βρεθεί στο Ρέθυμνο, ώστε να καταλήξει σε συνεργασία με τα στελέχη του δήμου στο καταλληλότερο σημείο εντός του χώρου της σχολής, στο οποίο θα μπορούσε να δημιουργηθεί το νέο κτήριο, συνολικής έκτασης 1500 τ.μ. Ακολούθως, θα ξεκινήσει, σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστάκη, η εκπόνηση της κτηριολογικής μελέτης, με στόχο – με βάση τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις – αυτή να έχει ολοκληρωθεί εντός εξαμήνου. Έτσι, στη συνέχεια, περιφέρεια και δήμος θα αναλάβουν να πιέσουν για την εξεύρεση της αναγκαίας χρηματοδότησης, πιθανότατα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

«Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος γιατί υπάρχει κοινός τόπος και κοινή επιδίωξη αυτό το κτήριο που τόσο απαραίτητο είναι για την αστυνομική διεύθυνση, αλλά γενικότερα για τη λειτουργία του δήμου και του νομού Ρεθύμνου, θα πρέπει οπωσδήποτε να ανεγερθεί.

Υπάρχουν μικρά ακόμα ζητήματα τα οποία πρέπει να διερευνηθούν. Στον κ. Αρναουτάκη δεσμεύτηκα ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και συγκεκριμένα οι τεχνικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. θα εκπονήσουν πολύ σύντομα την αναγκαία μελέτη και όλες τις μελέτες που συνοδεύουν την κτηριολογική μελέτη. Από εκεί και πέρα ο κ. Αρναουτάκης με διαβεβαίωσε ότι και αυτός και οι δήμαρχοι θα συνδράμουν ώστε να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση γιατί δυστυχώς μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων δεν μπορούμε να έχουμε προσδοκίες λόγω μη επιλεξιμότητας. Άρα θα πρέπει να καταβληθεί κοινή προσπάθεια από όλους μας έτσι ώστε από το ΠΔΕ ή εθνικούς πόρους να βρεθεί ένα ποσό 1,5 – 2 εκ. ευρώ για να κατασκευαστεί το κτήριο, που υπολογίζεται ότι θα είναι από 1300 ως 1500 τ.μ.

Θέλω να πιστεύω ότι επειδή αποτελεί κοινή επιδίωξη όλων μας ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για να επισπεύσουμε χρονικά το διάστημα εκπόνησης της μελέτης. Προτού έρθω εδώ, μιλώντας με τον επικεφαλής ταξίαρχο των τεχνικών υπηρεσιών του αρχηγείου, με διαβεβαίωσε ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα ώστε να την έχουμε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Εκτιμώ ότι μέσα στο επόμενο 6μηνο να έχουμε ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας.

Ως σημαντική εξέλιξη χαρακτήρισε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης το γεγονός ότι ο γ.γ. δεσμεύτηκε για την έλευση του κλιμακίου και την εκπόνηση της μελέτης από το υπουργείο. Τόνισε, δε, πως το Ρέθυμνο δικαιούται μίας χρηματοδότησης της τάξης των δύο εκ. ευρώ σε δύο χρόνια, εκτιμώντας ότι το σημαντικότερο είναι να υπάρξει μία ουσιαστική αφετηρία με την ύπαρξη μελέτης.

«Ο γ.γ. δεσμεύτηκε ότι τις επόμενες ημέρες θα έρθει τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το παν για να γίνει οποιοδήποτε έργο είναι να υπάρχει μία μελέτη και ένας προϋπολογισμός και μετά πάμε στο επόμενο στάδιο, της υλοποίησης.

Δεν θεωρώ ότι το Ρέθυμνο είναι μία περιοχή που δεν δικαιούται μία χρηματοδότηση του εκατομμυρίου για δύο συνεχόμενα χρόνια από το ΠΔΕ όσο κι αν το έχουν ευτελίσει και το έχουν κάνει πολύ λίγο; Για μένα το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσουμε. Όταν ξεκινήσουμε θα βρεθεί ο τρόπος να συνεχίσουμε», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ύπαρξης αμιάντου σε τμήμα τοιχοποιίας στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ο κ. Αναγνωστάκης ανέφερε πως έχει εγκριθεί πίστωση για μετάβαση κλιμακίου του Δημόκριτου στο Ρέθυμνο για να διαπιστωθεί η επικινδυνότητά του. Αν κριθεί απαραίτητο, είπε, τότε θα γίνει και η απομάκρυνση του τμήματος από την τοιχοποιία.

Συντονισμένες ενέργειες για το νέο αστυνομικό μέγαρο. To Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα αναλάβει την εκπόνηση της μελέτης.

   
Δευτέρα, 29 Μαΐου 2023
12:16:19
   

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ  

   

Δίκτυο Επιχειρήσεων  

Δίκτυο καταστημάτων – εμπορικών επιχειρήσεων του Ρεθύμνου, ανά κατηγορίες, που παρέχουν προσφορές & εκπτωτικά πακέτα για τα μέλη μας.

Βασική προϋπόθεση είναι το κάθε μέλος να υποδυκνείει την κάρτα μέλους που έχει προμηθευτεί από την Ένωσή μας, προκειμένου να κάνει γνωστή την ιδιότητά του στην επιχείρηση και να επωφελειθεί την έκπτωση - προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Μόνο εγγεγραμμένα Μέλη

   
© Copyright © 2014 Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Designed by Key4Site.