LOGIN
Είσοδος ή Εγγραφή
Δεν έχετε κάνει ακόμα εγγραφή;

Εγγραφείτε τώρα. Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο site.

Reset My password - Remind Me My username

Username
Password
Remember me
   

Καιρός  

   

Στέγαση Αστυνομικών Υπηρεσιών Ρεθύμνου

 

eayr

Ρέθυμνο, 07 Οκτωβρίου 2015

ΠΡΟΣ

1.Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης / Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Τόσκα (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
2.Α.Ε.Α. – Γραφείο κ. Αρχηγού (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
3.Α.Ε.Α. Δ/νση Τεχνικής Υποστήριξης/ Τμ. Κτηριολογικής Υποδομής (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
4.Α.Ε.Α. Δ/νση Οικονομικών (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

1. Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
2. Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης
3. Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου
4. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
5. Δήμο Ρεθύμνου
6. Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου
7. Αστυνομικές Υπηρεσίες Ν. Ρεθύμνου
8. Μ.Μ.Ε.

Θέμα: «Στέγαση Αστυνομικών Υπηρεσιών Ρεθύμνου».

κ. Υπουργέ,

  Με αφορμή το πρόσφατο περιστατικό που συνέβη σε κεντρική Αστυνομική Υπηρεσία του Ρεθύμνου, αποφασίσαμε να σας γνωστοποιήσουμε, χωρίς καμία υπερβολή, τα πραγματικά περιστατικά, για να λάβετε απευθείας γνώση για την επικίνδυνη κατάσταση που καθημερινά αντιμετωπίζουμε.

  Την 29η Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 03:40’,

σε στεγασμένο χώρο του Αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνου και συγκεκριμένα έξω από τα κρατητήρια, αποκολλήθηκε από την οροφή του κτίσματος ένα μεγάλο κομμάτι τσιμέντου και έπεσε ακριβώς δίπλα από το αριστερό χέρι συναδέλφου, ο οποίος βρισκόταν στο σημείο εκτελώντας διατεταγμένη υπηρεσία σκοπού κρατητηρίων.

  Ευτυχώς ο συνάδελφος απεδείχθη τυχερός, καθότι, δεδομένου του μεγέθους του τσιμέντου που αποκολλήθηκε (φωτογραφία 1 και 2), εάν έπεφτε πάνω στο κεφάλι του ή σε άλλο σημείο του σώματός του, τα πράγματα θα είχαν διαφορετική εξέλιξη για τον συνάδελφο, που στην καλύτερη περίπτωση θα είχε τραυματιστεί σοβαρά.

  Το συμβάν αυτό, έρχεται να προστεθεί σε παρόμοια περαστικά που συμβαίνουν κατά καιρούς εντός του «Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου», τα οποία δεν είχαν δυσάρεστη κατάληξη, χάρη και μόνο στον παράγοντα τύχη. Μέχρι πότε όμως…….;

  Έχουμε επανειλημμένα τονίσει με διάφορους τρόπους ότι το υπάρχον κτίριο είναι, με όλη τη σημασία της λέξης ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ, για οποιονδήποτε εργάζεται, εξυπηρετείται ή φιλοξενείται σε αυτό. Η κατάστασή του δε, έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο το τελευταίο χρονικό διάστημα, λόγω της μη συντήρησής του για αρκετά χρόνια. Για του λόγου του αληθές παραθέτουμε ενδεικτικά φωτογραφίες, από διάφορα σημεία του «Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου», στις οποίες αποτυπώνεται η παρούσα επικίνδυνη κατάστασή του.

Κ. Υπουργέ,
κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου και απαιτούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε:

1. Να επισκευαστούν άμεσα τα επικίνδυνα σημεία του κτιρίου και παράλληλα να γίνει συντήρηση όλου του «Αστυνομικού Μεγάρου Ρεθύμνου», το οποίο όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχει χαρακτηριστεί επικίνδυνο και ακατάλληλο, από σχετικές εκθέσεις και μελέτες, όσο αφορά την στοιχειώδη ασφάλεια που παρέχει.
2. Να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να βρεθεί και να οριοθετηθεί κατάλληλος οικοπεδικός χώρος, ικανός να πληρεί όλες τις προδιαγραφές για την ανέγερση νέου κτιρίου - Αστυνομικού Μεγάρου, όπου θα μπορούν να μεταστεγαστούν οι Αστυνομικές Υπηρεσίες της πόλης του Ρεθύμνου.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι αυτή την φορά θα εισακουστούμε.

   
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021
05:52:47
   

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ  

   

Δίκτυο Επιχειρήσεων  

Δίκτυο καταστημάτων – εμπορικών επιχειρήσεων του Ρεθύμνου, ανά κατηγορίες, που παρέχουν προσφορές & εκπτωτικά πακέτα για τα μέλη μας.

Βασική προϋπόθεση είναι το κάθε μέλος να υποδυκνείει την κάρτα μέλους που έχει προμηθευτεί από την Ένωσή μας, προκειμένου να κάνει γνωστή την ιδιότητά του στην επιχείρηση και να επωφελειθεί την έκπτωση - προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Μόνο εγγεγραμμένα Μέλη

   
© Copyright © 2014 Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Designed by Key4Site.