LOGIN
Είσοδος ή Εγγραφή
Δεν έχετε κάνει ακόμα εγγραφή;

Εγγραφείτε τώρα. Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο site.

Reset My password - Remind Me My username

Username
Password
Remember me
   

Καιρός  

   

Πόσο θα είναι το εκλογικό επίδομα 2014 που θα πάρουν οι ένστολοι;

Πόσο θα είναι το εκλογικό επίδομα 2014 που θα πάρουν οι ένστολοι;

Στα 210-220 ευρώ μικτά, περίπου 130-140 ευρώ καθαρά, θα ανέλθει το εκλογικό επίδομα που θα λάβουν αστυνομικοί, πυροσβέστες, λιμενικοί, πολιτικό προσωπικό του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, για την συμμετοχή τους στην διασφάλιση της ομαλότητας της εκλογικής διαδικασίας των Ευρωεκλογών και Αυτοδιοικητικών Εκλογών, που θα διεξαχθούν στις 18 και 25 Μαΐου 2014. Πηγές του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αποκαλύπτουν στον «Ελεύθερο Τύπο», πως ήδη έχει «κοπεί» από το υπουργείο Οικονομικών το ποσό των 15.000.000 ευρώ, που θα διατεθεί σε περίπου 70.000 δικαιούχους. Τα στελέχη των αρμόδιων τμημάτων του υπουργείου Οικονομικών, έχουν ζητήσει από τις οικονομικές υπηρεσίες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, τις καταστάσεις αστυνομικών, πυροσβεστών και πολιτικού προσωπικού, ενώ κάτι αντίστοιχο έχει ζητηθεί και από το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για τους λιμενικούς. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, το συγκεκριμένο χρηματικό ποσό θα δοθεί σε περίπου 55.000 αστυνομικούς, 8.500 πυροσβέστες, 4.000 λιμενικούς και 1.500 πολιτικούς υπαλλήλους. Δεν θα το πάρουν όσοι βρίσκονται σε αναρρωτικές ή σε έκτακτες άδειες. Από τις 24 Μαρτίου 2014 η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αξιωματικών και Αστυνομικών Υπαλλήλων της ΕΛ.ΑΣ, με έγγραφό τους προς τους υπουργούς Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, πολιτικά κόμματα και την αστυνομική ηγεσία, ζητούσαν τον καθορισμό του ύψους του εκλογικού επιδόματος και τον χρόνο καταβολής του. Μετά τη νέα εξέλιξη φαίνεται να παίρνουν απάντηση για το πρώτο σκέλος σχετικά με το ύψος του ποσού της εκλογικής αποζημίωσης και αναμένουν αυτή για το δεύτερο, τον χρόνο καταβολής, ο οποίος φαίνεται να προσδιορίζεται πριν από την εκλογική διαδικασία ή λίγο μετά. Ο γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας, κ. Ιωάννης Κατσιαμάκας, όταν του αναφέραμε το ύψος του επιδόματος, απάντησε: «Ο ρόλος της ΕΛ.ΑΣ είναι καθοριστικός και άρρηκτα συνδεδεμένος με τη διασφάλιση, τόσο της προεκλογικής ομαλότητας αλλά και εκλογικής διαδικασίας,  και κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει το μέγεθος της συμβολής της.

Ανεξάρτητα αν ακόμη δεν έχει ξεκινήσει επίσημα η προεκλογική περίοδος, εντούτοις για τους Έλληνες αστυνομικούς έχει αρχίσει εδώ και πολύ καιρό. Η υπεργασία, οι χιλιάδες απλήρωτες εργατοώρες από τη διάθεση των αστυνομικών στα ατελείωτα και για ψύλλου πήδημα διατασσόμενα μέτρα τον οδηγούν στο όριο της σωματικής και ψυχικής του αντοχής. Ήδη οι ομοσπονδίες μας έχουν ζητήσει με έγγραφό τους προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα να ανακοινώσει έγκαιρα τόσο το ύψος όσο και τον χρόνο καταβολής του εκλογικού επιδόματος. Η χορήγηση του οποίου υπενθυμίζω ότι προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία χωρίς όμως να καθορίζεται το ύψος αυτού, χωρίς να έχουμε πάρει ακόμη επίσημη απάντηση.

Εάν όντως το ποσό των 200 ευρώ που μου αναφέρεται ότι θα δοθεί τότε μιλάμε για έναν νέο εμπαιγμό αντίστοιχο με την απρέπεια των Εθνικών Εκλογών του 2012 όταν τότε και για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις μας είχε χορηγηθεί ένα ποσό περίπου 100 ευρώ, όταν το αντίστοιχο ποσό των εκλογών του 2009 ήταν 950 ευρώ. Σε καμιά περίπτωση δεν αναμένουμε ένα εκλογικό επίδομα να μας λύσει το οικονομικό μας πρόβλημα, όλοι γνωρίζουμε και μας απασχολεί η επόμενη μέρα των εκλογών, ανεξαρτήτως του όποιου αποτελέσματος θα έρθει ξανά στο προσκήνιο η οδυνηρή κατάσταση των οικονομικών των ενστόλων».  

πηγή : bloko.gr

   
Πέμπτη, 18 Αυγούστου 2022
01:30:49
   

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ  

   

Δίκτυο Επιχειρήσεων  

Δίκτυο καταστημάτων – εμπορικών επιχειρήσεων του Ρεθύμνου, ανά κατηγορίες, που παρέχουν προσφορές & εκπτωτικά πακέτα για τα μέλη μας.

Βασική προϋπόθεση είναι το κάθε μέλος να υποδυκνείει την κάρτα μέλους που έχει προμηθευτεί από την Ένωσή μας, προκειμένου να κάνει γνωστή την ιδιότητά του στην επιχείρηση και να επωφελειθεί την έκπτωση - προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Μόνο εγγεγραμμένα Μέλη

   
© Copyright © 2014 Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Designed by Key4Site.