LOGIN
Είσοδος ή Εγγραφή
Δεν έχετε κάνει ακόμα εγγραφή;

Εγγραφείτε τώρα. Αποκτήστε πλήρη πρόσβαση στο site.

Reset My password - Remind Me My username

Username
Password
Remember me
   

Καιρός  

   

Ενίσχυση Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου για διενέργεια μεταγωγής με Αστυνομικούς από άλλους νομούς της Κρήτης

Ρέθυμνο, 05-06-2015

 

ΠΡΟΣ

 

Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κρήτης,

 

Υποστράτηγο κ. ΚΑΡΑΜΑΛΑΚΗ Μιχαήλ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΕΙΤΑΙ

 

  1. Υπουργείο Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης / Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Πανούση Ιωάννη (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
  2. Α.Ε.Α. – Γραφείο κ. Αρχηγού (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
  3. Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδας (Μέσω Π.Ο.ΑΣ.Υ.)
  4. Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου
  5. Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων
  6. Μέλη της Ένωσής μας

 

Σχετ.: α) Υπ’ αριθμ 1007/8/417-α από 04-06-2015 διαταγή ΓΕ.Π.Α.Δ. Κρήτης

β) Το από 10-02-2015 έγγραφό μας προς εσάς.

Κύριε Γενικέ,

Ενημερωθήκαμε, σήμερα 05 Ιουνίου 2015, ότι με την παραπάνω (α) σχετική διαταγή σας, ζητήσατε την ενίσχυση της Δ.Α. Ηρακλείου με δύο (2) αστυνομικούς από την Δ.Α. Ρεθύμνου και έναν (1) Αστυνομικό από την Δ.Α. Χανίων, για την πραγματοποίηση μεταγωγής από Ηράκλειο προς Πειραιά.

Είναι απορίας άξιο πως,

μία τακτική μεταγωγή για Πειραιά, προγραμματίζεται με αυτό τον τρόπο :

  1. Διατάζοντας τις υφιστάμενες υπηρεσίες, μία ημέρα πριν την πραγματοποίηση της μεταγωγής, καταστρατηγώντας πλήρως τις διατάξεις που αφορούν τον χρόνο εργασίας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
  2. Ζητώντας από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Ρεθύμνου και Χανίων, να ενισχύσουν τη σχετική υπηρεσία της Δ.Α. Ηρακλείου, με συνολικά τρεις (3) αστυνομικούς, αόριστα, χωρίς να προσδιορίζονται ο βαθμός αλλά και τα καθήκοντα που θα εκτελέσουν οι ζητούμενες ενισχυτικές δυνάμεις.
  3. Αδιαφορώντας να επισημάνετε την επικινδυνότητα της συγκεκριμένης μεταγωγής αλλά και τον αριθμό των κρατουμένων.

Όπως γνωρίζετε, το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου ιδρύθηκε με το Π.Δ. 25/2011, με αποκλειστικό σκοπό την ασφαλή μεταγωγή κρατουμένων, την τήρηση της τάξης στους χώρους συνεδριάσεων των δικαστηρίων καθώς και την φρούρηση των καταδίκων και υποδίκων. Κατά την ίδρυσή του, είχε στελεχωθεί πλήρως, με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και λειτουργούσε άψογα, χωρίς να επιβαρύνει τις υπόλοιπες Αστυνομικές Υπηρεσίες της Κρήτης.

Το τελευταίο διάστημα ζητείται συχνά η ενίσχυση του Τμήματος Μεταγωγών Ηρακλείου από αστυνομικούς άλλων νομών. Αναρωτιόμαστε, που μετακινήθηκαν - αποσπάστηκαν οι συνάδελφοι που μέχρι πριν λίγους μήνες στελέχωναν πλήρως την συγκεκριμένη Υπηρεσία και είχαν εκπαιδευτεί για τον σκοπό αυτό;

Δυστυχώς επανερχόμαστε στο παραπάνω (β) σχετικό έγγραφό μας και ζητάμε να προβείτε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επανδρωθεί πλήρως το Τμήμα Μεταγωγών Δικαστηρίων Ηρακλείου και να εκλείψει το φαινόμενο των συνεχών ενισχύσεων από συναδέλφους διαφόρων υπηρεσιών που καλούνται να διανύσουν 80 χλμ ή 140 χλμ, από Ρέθυμνο και Χανιά αντίστοιχα, απλώς για να μεταβούν στην ενισχυόμενη Υπηρεσία, χωρίς να έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση. Με τον τρόπο αυτό θα ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος για τους ίδιους τους συναδέλφους αλλά και για τους μεταγώμενους, καθώς επίσης θα σταματήσει να επιβαρύνεται, με επιπλέον έξοδα, ο ήδη μειωμτσι θ﷽﷽﷽﷽﷽ου καιμοιες πρακτικές ένος κρατικός προϋπολογισμός, από τις μετακινήσεις αυτές του προσωπικού.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στο παρελθόν έχουμε θρηνήσει θύματα από παρόμοιες πρακτικές.

Επιθυμούμε την ευαισθησία σας σε τέτοια θέματα και ελπίζουμε να παρέμβετε άμεσα και ουσιαστικά.-

                       
                                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ. Σ.   
   

Ο

   

                Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ο Σ           

ΜΑΛΛΙΑΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

   

6945013249

   
   

Ο  Γ Ε Ν Ι Κ Ο Σ

   

Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Ε Α Σ

           

ΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

   

6937214342

   
   

 

   
Δευτέρα, 24 Ιουνίου 2019
18:51:04
   

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ  

   

Δίκτυο Επιχειρήσεων  

Δίκτυο καταστημάτων – εμπορικών επιχειρήσεων του Ρεθύμνου, ανά κατηγορίες, που παρέχουν προσφορές & εκπτωτικά πακέτα για τα μέλη μας.

Βασική προϋπόθεση είναι το κάθε μέλος να υποδυκνείει την κάρτα μέλους που έχει προμηθευτεί από την Ένωσή μας, προκειμένου να κάνει γνωστή την ιδιότητά του στην επιχείρηση και να επωφελειθεί την έκπτωση - προσφορά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...
Μόνο εγγεγραμμένα Μέλη

   
© Copyright © 2014 Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Designed by Key4Site.